Ga naar de inhoud

Politie Haaglanden schiet door

Politielogo met link naar de startpagina van politieregio HaaglandenVandaag op station Voorburg vond ik op mijn fiets een handig zadeldekje. Het was geplaatst door de politie Haaglanden met als tip: Zet je fiets goed vast dan word je niet verrast. Hoewel de tekst een beetje hoog Sinterklaasgedichten gehalte heeft vond ik ‘m wel sympathiek. Ik heb namelijk altijd een natte reet na een regenbui. Maar of de gimmick ook het gewenste effect heeft? Ik denk het niet. Dan moet de politie er ook een boom, lantaarnpaal of muuranker bijleveren. Anders blijft het lastig om je fiets goed vast te zetten.

De politie Haaglanden heeft kennelijk heel veel problemen met fietsen. Misschien hebben ze gewoon erg weinig criminaliteit in Voorburg? Anyway, het station lag bezaaid met ‘do not disturb’ achtige kaartjes. Die waren allemaal van fietsen afgewaaid of op de grond gegooid door geïrriteerde fietsbezitters. De boodschap? Registreer je fiets, dat doe je niet voor niets. Ik gok zo maar dat dezelfde creatieve copywriter de slogan heeft bedacht. De tekst in de kaart gaat over wat je zelf kunt doen en is eigenlijk te grappig om serieus te nemen.


Mijn punt? Zadeldekje sympathiek, maar het probleem ligt in het aantal fietsenrekken waaraan je je fiets goed kunt vastmaken. Het fietsregistratiekaartje is reden om de politie te bellen. De milieupolitie wel te verstaan, voor het veroorzaken van zwerfafval. Kijken hoe ze daar op reageren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *