Te laat? Goed gezelschap is altijd welkom. Toch?

Gemeente Utrecht door de bocht. In de tas van mijn zoon een brief over te laat komen. Jammer genoeg kan ik van de brief geen chocola maken. Hij is onsamenhangend, de boodschap is niet duidelijk, er staan geen concrete feiten of voorbeelden in en is niet persoonlijk.

Komt mijn zoon altijd te laat? Of is het op zijn school erger dan andere scholen? Moet ik er iets aan doen? Kortom: allemaal vragen waar geen antwoord op gegeven wordt in de brief.

Hoe dan wel?

  • Laat de scholen die er last van hebben de brief uitdelen aan kinderen die vaak te laat komen. Dat maakt het al relevanter voor de ontvanger.
  • Geef concrete cijfers, hoeveel van de scholen in Utrecht hebben er last van? Hoeveel leerlingen per school of in de gemeente Utrecht komt te laat? Hoeveel uren schooltijd worden er verbrast door te laat komen?
  • Bekijk de boodschap eens van een positief perspectief. Ik zou me prettig gevleid voelen als ik word aangesproken op goed gedrag. Bijvoorbeeld: Goed gezelschap komt nooit te laat! Boodschap: je zoon of dochter is goed gezelschap en komt nooit te laat. Toch?

https://www.aandebewonersvanditpand.nl/wp-content/uploads/2010/03/Nooittelaatomoptijdtekomen.pdf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *