Ga naar de inhoud

Sena: incassobedrijf voor de overheid

Logo SenaMijn vriendin is ondernemer en krijgt soms brieven van overheidsinstellingen waar je nog nooit van hebt gehoord. Een paar weken terug werd ze aangeschreven door de Sena, de Stichting ter exploitatie van naburige rechten. Nog nooit van gehoord, van die Sena. Ze zeggen dat ze door de overheid zijn ingeschakeld om geld op te halen als je muziek op het werk draait. Of ze even wil betalen dus. Nee, bedankt riep ik nog. Bovendien, ik ken deze hele club niet. Dat ze geld van je krijgen, dat kan iedereen wel roepen. Inmiddels zijn we een paar weken verder en ontving ze een ronduit brutale herinnering. Op zich snap ik dat het taalgebruik wat dwingender wordt op het moment dat bedrijven niet op een schrijven reageren. Maar wat moet ik met een zin als ‘Let op: in verband met de verwerking verzoeken wij u dringend het opgaveformulier niet te faxen’. Lekker klantvriendelijk! Erger nog is dat er in de brief nergens naar een internetadres wordt doorverwezen. Als de overheid door een nieuwe wet geld van je wil ontvangen, dan is het toch veel slimmer om even naar de website te verwijzen? Daar kun je als ‘incassobedrijf’ vertellen waarom het geld wordt opgehaald en kun je verwijzen naar het ministerie dat deze wet heeft bedacht. Jasper Fortuin

2 reacties op “Sena: incassobedrijf voor de overheid”

  1. Sena moet je gewoon bellen en niet betalen, ik kreeg deze rekening ook. Ik ben gewoon eigenaar van een eenmansbedrijf en de enige die hier werkt ben ik zelf, moet ik daarvoor gaan betalen? Dacht het niet!

  2. Sena moet je gewoon bellen en niet betalen, ik kreeg deze rekening ook. Ik ben gewoon eigenaar van een eenmansbedrijf en de enige die hier werkt ben ik zelf, moet ik daarvoor gaan betalen? Dacht het niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *